Tveksamhet till stark marknad i tillväxtregioner

Många i Sveriges hushåll börjar ifrågasätta hur priserna kan stiga så mycket på tillväxtregionerna. Svaret är enkelt, det byggs för lite och då stiger priserna på andrahandsmarknaden, alltså hus eller lägenheter som säljs av ägare. För att om inte ägarna får bra betalt så finns det inte bra alternativ för dem att flytta till och väljer då att inte sälja.

Alla har olika åsikter om prisstegringar på bostadsrätt, en del kan tycka att de är alldeles för höga och går alldeles för snabbt på bostadsrättsmarknaden. Men en del hävdar att ökningen borde vara större, troligtvis kommer bostäder alltid att öka i ett land som Sverige där det byggs fortfarande alldeles för lite, men självklart det finns inga rätt och fel. Ingen vet egentligen vad som kommer att hända, men däremot kanske det ibland är roligare att lägga pengar på sin renovering om pengarna landar i egen ficka i slutändan istället för en hyresvärd.

Om du inte vill betala till en hyresvärd hela livet så är alternativet ganska enkelt om du skall bo på en plats över 5 år, då har det historiskt sett nästan alltid lönat sig att köpa sitt boende, nästan i vilken stad som helst. Framförallt i storstäderna där ibland prisökningarna på boendena har varit oerhört höga på en femårsperiod.

Om du skall köpa en bostad är första steget att logga in på hemnet och sedan där klicka dig vidare till din drömbostad. På hemnet får du ett seriös bemötande av Sveriges alla fastighetsmäklare.