General Atlantic köper Hemnet

General Atlantic köper Hemnet

Investmentbolaget som är amerikanskt har nu köpt Hemnet. Vilka är nu då General Atlantic?

General Atlantic är ett fantastiskt bolag som har gott om kapital och hjälper tillväxtbolag med goda strategier. Företaget startades redan 1980 och företaget har bland annat hjälpt riktigt välkända varumärken som Airbnb, Klarna och det är över 100 personer som jobbar inom företaget i världen. Företaget finns alltså med på många olika marknader och vidareutvecklar bra varumärken.

Några av de duktiga entreprenörerna inom General Atlantic är Pierre Siri som är en otrolig entreprenör som har drivit och skapat flertalet riktigt fina internetbolag. Han är en otroligt duktig marknadsförare och har tidigare varit involverad i blocket, då han en gång var vd i bolaget. Han har även vart vd i hitta.se och en av världens absolut mest kända appar Sleep Cycle.

Ett annat välkänt namn inom General Atlantic är Henrik Persson som tidigare har arbetat på Kinnevik i hela 11 år. Han har tidigare varit involverad i Qliro Group, Kinnevik och även arbetar som journalist på Reuters.

Det kommer bli riktigt roligt att följa Hemnets framtida utveckling, då Hemnet har 2 miljoner unika besökare varje vecka och används genom plattan, datorn och mobilen. Under 2015 så var det 220.000 bostadsannonser som gick genom hemnet på den svenska marknaden. Hemnet som startades 1998 har haft en härlig resa framåt och mer att vänta är alla nog rättså säkra på.

 

 

 

 

Hemnet sålt till General Atlantic

Nu är affären slutförd av den stora bostadssajten Hemnet.se.

Företaget är sålt till General Atlantic som är ett investmentbolag, General Atlantic fick betala 2 miljarder kronor för bostadssajten Hemnet.se.

Tanken med investmentbolaget som startade redan 1980 är att gå in i växande företag och man får väl lov att säga att Hemnet har haft en fantastisk resa sedan starten till idag. De stora vinnarna på affären är Swedbank som hade 42% i bolaget Hemnet och fick in ca 650 miljoner kronor på affären. Vad är då framgångssagan bakom Hemnet?

En stor del till att Hemnet blivit så stora är att från början var i princip alla fastighetsmäklare i landet med på satsningen av Hemnet och då bostäder har ett stort intresse i de allra flesta människors liv så är det inte så konstigt att sidan blivit omåttligt populär då den även skapat ett mervärde för kunden som skall sälja eller köpa en bostad. Det är få andra länder som har en så bra webbsida för bostäder som Sverige har genom Hemnet.se och det är något som mäklarbranschen bör ta åt sig av.

Hemnet har hjälpt många människor att hitta ett boende i Sverige och med ständig fokus på vidareutveckling har nu sidan blivit så populär att stora bolag är intresserade av att köpa det. Första budet på Hemnet var 1,5 miljarder men den affären blev inte av och nu är alltså Hemnet sålt till General Atlantic för 2 miljarder kronor.

Hur ska då detta bolag kunna finansiera sin investering som de gjort i Hemnet. Självklart har General Atlantic en god kassa men det finns otroligt fina marknadsföringspotentialer i Hemnet.se och eftersom Schibstedt även var intresserade av att göra en affär så finns det självklart mycket pengar att tjäna genom att äga hemsidan. Det kommer kanske bli mer reklam på hemnet?

Det blir en rolig framtid att följa Hemnets satsning med nya ägare och ingen vet nu hur det kommer bli, men förhoppningsvis blir det bra för alla köpare, säljare och spekulanter som söker bostäder i Sverige.

Vill du köpa sommarstuga eller torp till våren?

Vill ha ha dina pengar på något annat roligt ställe än banken där du i nuläget inte får mycket pengar för att ha dina slantar kan det vara en god investering att börja titta på sommarstugor och sommarhus. Då får du troligtvis både en bra avkastning på ditt kapital samt att du kommer att ha roligt och koppla av för dina pengar.

Ett bra tips är att köpa ett sommarhus där du inte behöver göra så mycket och där du kan stänga av värmen på vintern så att du inte behöver onödiga kostnader hela året.

Ett sommarhus är bra för både dig själv, men även dina vänner släkt och familj. Kanske vore ett torp i Småland eller ett torp i Värmland något för dig och din familj? Det är bara att ge sig ut på Hemnet för att börja leta efter din dröm som sommarhus. Ju tidigare du börjar leta, ju mer får du att välja på och det är framförallt på vårkanten som säljarna brukar vilja sälja sina sommarhus.

Försäkring till fritidshuset/sommarstugan/torpet

Självklart är det viktigt när du har köpt ditt drömställe där du ska spendera dina somrar att du försäkrar ditt torp eller ditt fritidshus, annars kan det bli en dyr historia för dig om du t.ex. skulle få inbrott eller om det skulle börja brinna, det är alltid viktigt att ha en bra och heltäckande försäkring ifall något tråkigt inträffar för just dig.

 

När du säljer din villa är valet fritt om du vill ha en dolda fel försäkring eller inte.
Det finns som med alla försäkringar för och nackdelar med dolda fel försäkringen. Kostnaden för en dolda fel försäkring ligger idag 2015 mellan 6500-10.000 kr beroende på vilken typ av hus och hur stort belopp du vill att din dolda fel försäkring skall täcka om du behöver hjälp av ditt försäkringsbolag. Det är viktigt att läsa på villkoren innan du tecknar din dolda fel försäkring så du vet vad du tecknar för typ av försäkring. Men de flesta har nog faktiskt goda erfarenheter av dolda fel försäkringen.

Ska man ha en dolda fel försäkring?

Valet är ditt om du vill ha en dolda fel försäkring eller inte. Det finns massor av information att få på www.doldafelförsäkringar.se.  Gå in på denna sidan så kommer du få enklare att ta beslutet om du ska välja en dolda fel-försäkring eller inte.
Fördelar med en dolda fel försäkring är att du får professionella hjälp av duktiga jurister om du har tecknat en dolda fel försäkring om det skulle bli problem med dolda fel efter att du sålt din fastighet.  Det finns massor med fördelar i att teckna en dolda fel-försäkring och valet är egentligen ganska enkelt om du inte själv är väldigt insatt i fastighetsbranschen. Det är bättre att låta duktigt folk göra det de är duktiga på! Så kan du lägga din tid och energi på annat än dolda fel i din gamla villa. Det blir enklare att skicka över allt till försäkringsbolaget som hjälper och rådge dig så att du enklare kan bemöta anspråket du fått på dig.
Nackdelarna med en dolda fel försäkringar är kostnaden. Beroende på vilken typ av villa du säljer så kostar alltid dolda fel försäkringen något och förhoppningsvis får du inte problem med dolda fel i efterhand och då kommer du inte att använda din försäkring något, vilket leder till pengar direkt in till försäkringsbolaget som förmedlar dolda fel försäkringar.
Dolt fel?

Dolt fel? NEJ!

En dolda fel försäkring täcker inte alla fel i en villa och det är rekommenderat som med alla andra typer av försäkringar rekommenderat att du läser igenom villkoren så att du vet vad din försäkring som du tecknar verkligen innefattar. Om du läser villkoren för din dolda fel försäkring kommer du också att lära dig mer om dolda fel, vilket kan vara bra att ha kunskap om.
Det går inte att teckna dolda fel försäkringar när det gäller lägenheter, då de inte innefattas av jordabalken utan går under en annan lag.
Det finns massor av dolda fel i en fastighet, men det är viktigt att bena ut vad som egentligen är ett dolt fel innan du bestämmer dig för att du har hittat ett dolt fel i ditt hus.
Det finns massor bra hemsidor där du kan söka information om dolda fel och fel i fastigheter som finns i Sverige. Om du inte själv har kunskapen idag så går det enkelt att söka information om dolda fel, det är roligt att lära sig juridik!

 

Kommer Hemnet att kosta lika mycket i framtiden?

Kommer Hemnet att kosta lika mycket i framtiden?

Det finns inte så mycket som talar för att Hemnet kommer att kosta 600 kr i framtiden. Det är relativt billigt att kunna annonsera ut sitt hus på Hemnet för 600 kr och detta kommer säkert att ändras i framtiden.

Sedan Hemnet kom så har marknaden för hus i Sverige fått rejäl hjälp med annonsering av hus på ett billigare sätt och kanske är det inte mer än rätt om Hemnet fick lite mer betalt för att de har gjort en bra sida istället för att alla lokaltidningar runt om i Sverige ska kunna ta hutlösa priser på sina annonser i tidningarna som inte spelar så stor roll för kunden.

Kanske är det läge att bara synas på Hemnet för fastighetsmäklarna i Sverige och bojkotta dagspress. En sak är i alla fall säker att dagspressen kommer att jaga mäklarna och försöka få tillbaka dem om det blir så. För en bostadsannons har ett högt läsvärde enligt tidningarna och det vore rätt tråkigt att läsa en lördagsbilaga utan fastigheter i?

 

Tekniska medellivslängder i olika byggnadskonstruktioner

När du läser ett besiktningsprotokoll noggrant kan du även läsa ut vad en teknisk medellivslängd är på olika saker/konstruktioner i en byggnad. Det finns en bra samlingssida där du bland annat kan hitta tekniska medellivslängder på tak eller grunder i en villa. Det är viktigt att läsa på så du har en god kunskap om ditt hus.

 

www.doldafelförsäkringar.se kan du enkelt hitta information om teknisk medellivslängd och också få en hel del tips som kan vara bra när du är villaägare.

Takplåt

Takplåt

Dolda fel och försäkringar för Dolda-fel.

Ett dolt fel i en fastighet kan bli dyrt om du upptäcker det efter att du köpt din villa.

När du köper en villa är det viktigt att du undersöker den, så du vet vad du köper. Om du som på bilden kan se en vägg som ser ut som den nedan, så kan du inte åberopa ett dolt fel. Felet på bilden är uppenbart och går absolut att hitta vid en noggrann undersökning av en villa och med tanke på åldern på huset så kan man även förvänta sig det med tanke på husets skick ålder och pris. Vill du få ännu mer nyttig information om dolda-fel och doldafelförsäkringar så kan du hitta det här. 

 

Läs på om dolda-fel försäkringen innan du tecknar den, då den är som alla andra försäkringsbolag, som vill tjäna pengar.

fukt

Kommer hemnet höja priserna?

En av Sveriges absolut mest besökta hemsida är ju Hemnet. Det har senaste tiden varit mycket dialoger om ägandeskapet  på Hemnet då det har kommit bud från Schibsted.

Rykten går också att hemnet tittar på att förändra och höja avgiften enligt många insatta i branschen, vilket kommer innebär att det inte blir 600 kr en bostadsannonser på Hemnet kostar utan det kommer att kosta mer, beroende på hur dyrt huset är.

Hemnet höjning av priser

Hemnet höjning av priser

Det är egentligen inte så konstigt att Hemnet tittar på en prishöjning då sidan är helt överlägsen i sin bransch. Inget är väl spikat än, men det lutar nog mot en prishöjning för marknadsföring på Hemnet. Det blir intressant att se vad de nya priserna på Hemnet kommer att ligga på i framtiden.

 

Dolda fel försäkringar

Ska du ha en dolda-fel försäkring när du säljer din villa. Det är något du själv ska ta ställning till innan du säljer ditt hus. Oavsett brukar det vara bra att besiktiga din villa innan du säljer den och gör du det kan du även teckna dig för en dolda felförsäkring när du säljer ditt hus.

Dolda fel är något som du själv inte visste om och köparen inte hade kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning av huset, och med hänsyn till huset skick, ålder och pris inte heller hade kunnat förvänta sig av fastigheten.

En dolda-fel försäkring är avdragsgill på kapitalvinstberäkningen som du gör året efter att du har sålt din fastighet och du kan alltså göra avdrag med 22% av kostnaden för var försäkringen kostar, vilket kan vara bra att veta om då försäkringen inte riktigt kostar så mycket pengar om du gör avdrag för den också på skatten i framtiden istället för att skatta pengarna till staten.

Dolda fel kan vara jobbiga i efterhand. Det kan handla om t.ex. mögel, fukt eller skadedjur vilket ofta kan bli väldigt dyrt. Det är dock inte alla fel i en fastighet som är ett dolt fel. Dolda fel är oftast väldigt svåra att upptäcka, de skall inte ens gå att upptäcka vid en noggrann undersökning av en fastighet. Då KAN de vara dolda fel i juridisk mening.

Finns det dolda fel i en lägenhet? Nej, det gör det faktiskt inte. Du köper en lägenhet i befintligt skick och du har undersökningsplikt som köpare av en lägenhet (bostadsrätt).

 

Det är lätt att det blir missförstånd mellan köpare och säljare vad som gäller när det handlar om dolda-fel. Här är ett exempel på något som inte är ett dolt fel. Detta är en bild tagen från en källare där det är fukt och man kan se att det har funnits där en lång tid, det är dock svårt att säga att man inte kunde se detta på en visning och man som köpare har gjort en noggrann undersökning av fastighetens skick. Detta är alltså ett faktiskt fel som fanns i huset och köparen borde ha upptäckt det vid en noggrann undersökning av fastigheten.

fukt

Fukt i källare-ej dolt fel

Attefallhus 2016

Ska du bygga Attefallshus under 2016 för att kunna få in hyresintäkter på din fastigheter?

Det kan vara ett riktigt bra sätt att finansiera din villa eller liknande om läget är så bra så att det skulle kunna fungerar att sätta några Attefallshus på din tomt och hyra ut mindre bostäder, glöm dock inte att du måste ha kapital för att kunna bygga dessa mindre hus också.

Attefallshusen har byggt många under 2015 och det finns redan idag många snygga designer som du kan välja mellan när du bygger ett Attefallshus.  Här är några exempel på snygg Attefallhus.

attefallshus-1 attefallshus-2 attefallshus-3 invändigt-attefallshus