Hemnet

Hemnet

Fastighetsmäklarnas gemensamma hemsida Hemnet drog igång under 1998 och på detta sätt kan svenska fastighetsmäklare gemensamt ha Sveriges överlägset bästa sida när det gäller köp och sälj av bostäder. Tidigare annonserade mäklarna i Sverige mest på sina egna ofta centralt belägna kontor samt i lokala tidningar.

Men 1998 startades Hemnet, vilket har förändrat och förbättrat möjligheterna för säljare att marknadsföra sina hus på ett billigare och bättre sätt, alltså mer effektivt. Även för de som skall köpa hus har Hemnet gett mycket, med tanke på hur mycket information man kan få om objektet redan innan visning. T.ex. Om man skall åka långt för att gå på visning. Tidigare var det bara en tidningsannons med kanske andress och en bild, idag kan man få en utförlig beskrivning av huset och gott om bilder redan innan man sätter sig i bilen och kör till huset för att gå på visning.

Vid Starten av Hemnet ägdes sidan av fastighetsmäklarförbundet, Swedbanks Fastighetsbyrå, Mäklarsamfndet oh Svensk Fastighetsförmedling. Under 2013 fanns det vissa veckor då Hemnet hade över 1,4 miljoner unika besökare, per vecka! På Hemnet finns allt från bostadsbeskrivningar, bilder, statistik, kartor, kalkyler, hjälp till boendekostnadskalkyler, försäkringar m.m. Ibland kan man också hitta slutpriser på sålda bostäder. Hemnets allra första VD hette Peter Lundel. 2009 tog dock Carl-Henrik Borg över som VD för Hemnet. Idag finns en egen försäljningsavdelning på Hemnet och Hemnet finns också idag som app till smartphones för att underlätta för användarna.

Vad finns det då för mer sätt att marknadsföra sin bostad förutom Hemnet; tidningar, skyltfönster, skyltar. Alltså Hemnet är den mest överlägsna kanalen att synas på.