Att tilläggsförsäkra sin villa

Det finns olika typer av tilläggsförsäkringar på en villa. Här kan du läsa mer om vad som ingår i en villaförsäkring.

När det gäller tilläggsförsäkringar så är även detta utbud stort på marknaden och det finns massor av olika försäkringsbolag som går att jämföra  med varandra. Skall du ha ett bra pris på dina försäkringar så måste man läsa på och sätta sig in i vad premierna ligger på vid olika typer av tillägg. Något som också styr priset är vad självrisken ligger på när du blir utsatt för en skada på din villa.

1. En drulleförsäkring kan vara bra att ha om man är lite slarvig och klantig. Om du till exempel tappar ett glas vatten i golvet så kan det leda till skador på golv eller en soffa. Då kan det vara bra att ha en drulleförsäkring.

2. Det finns också golfförsäkringar och båtförsäkringar ifall din golf utrustning eller din båt skulle bli stulen eller skadad. Detta täcks oftast inte av en villaförsäkring.

3. Det finns också försäkringar för t.ex. en frimärkssamling som kan vara väldigt värdefull. Om samlingen blir stulen eller skadas så får du då en ersättning för detta.

4. Reseskydd ingår oftast i din villaförsäkring men det finns tillägg här med. T.ex. om du vill va försäkrad för avbeställning, om du får ett försenat bagage eller om du skulle bli sjuk under din drömresa.

5. Det finns också försäkringar som kan vara bra att ha på din skog. Då finns det storm, åska, brand och explosion som täcker bra. Detta är att rekommendera efter stormen Gudrun.

Det kan ibland vara bra att jämföra försäkringar även när du har tecknat din försäkring. För även om du binder ihop dina försäkringar t.ex. med din bank där du har dina lån så får du oftast ett bra paketpris, som i längden brukar trappas upp då du blir en ”trogen kund”. Är du en trogen kund hos ett försäkringsbolag så kan det enkelt bli så att du får betala en högre premie än om du hade gått till ett annat försäkringsbolag som gärna vill värva dig som kund. Men glöm inte att det viktigast med en försäkring är inte vad den kostar, utan vad den täcker.

Självrisken är också viktig att tänka extra på. Om du har en låg kostnad för en försäkring så är det nästan garanterat så att du har en hög självrisk när du väl blir utsatt för en skada eller liknande. Det är ett val som du själv får göra om du kan vara beredd på en lite högre kostnad när väl skadan sker eller om du vill ha en lite högre månadskostnad och inte betala så mycket när du väl blir utsatt för skadan. En skada kan vara väldigt kostsam för dig som husägare om du inte har en villaförsäkring.

Här kan du läsa mer om hur du skall försäkra ditt hus.

Glöm nu inte att försäkra ditt hus! Och även; har du skog, båt, samlingar av något slag eller något annat värdefullt. Titta vad om du kan försäkra detta också ifall du skulle råka ut för något tråkigt!