Billiga försäkringar på huset

Billiga försäkringar på huset

Att försäkra sitt hus är oerhört viktigt. Det är dock en ren djungel av olika försäkringsbolag på marknaden och det finns roligare saker att göra än att ge sig in i försäkringsträsket.

När du köpt en villa är det bland de största stegen du gör ekonomiskt i ditt liv. Det är mycket att tänka på och oftast känns det som att det är mycket som skall göras under tiden. Det allra viktigaste du skall göra när du flyttar in i ditt nya hus är att ha en heltäckande försäkring redan från tillträdesdagen. Om det händer något oförutsett kan det bli riktigt dyrt om du inte har tecknat en villaförsäkring.

Börjar det till exempel att brinna så kan det bli en otroligt stor skada, men även mindre skador kan bli kostsamma. Detta kan vara till exempel en vattenläcka. Om du inte har en villaförsäkring så kan du inte vända dig någonstans för att få ersättning för en skada på din nya villa.

Vad brukar då ingå i en villaförsäkring?

De flesta försäkringsbolagen har en ganska liknande standardförsäkring på villor.

1. Det ingår skydd mot brandskador, du får då ersättning för det som förstörs i branden och reparationen på din villa.

2. Vatten och oljeläckage. Om det t.ex. skulle svämma över vatten från ditt badkar så får du ersättning för att göra reparationer i ditt hem.

3. Skydd mot inbrott ingår. Du får då ersättning för det som gått sönder under inbrottet och också vad som stulits, om det går att bevisa.

4. Skadedjur, om ditt hus skulle få oväntat besök av t.ex. insekter eller liknande så ingår oftast saneringskostnader för detta.

5. Skadeståndsskydd. Om det t.ex. skulle bli en tvist om din villa av någon anledning så ingår hjälp till detta från försäkringsbolagets jurister.

6. Juridiska skyddet. Detta ifall du hamnar i någon tvist, då kan du få hjälp med en advokat. Detta gäller dock inte om det är skilsmässohandlingar som skall utfärdas.

7. Reseskyddet, normalt ingår ett reseskydd i din hemförsäkring. Om du åker långt kan det vara bra att kolla om den behöver kompletteras.

Det finns också försäkringar för dig som bor i bostadsrätt eller hyresrätt. Om du bor i en lägenhet behöver du endast försäkra det som finns inne i lägenheten. Bor du i villa så måste du självklart försäkra utsidan av din villa. Om det till exempel händer något med ditt tak och du inte har någon försäkring så kan det bli väldigt kostsamt för dig. Därför skall du alltid ha en försäkring så länge du bor i villa. När det gäller villaförsäkringen skall man inte snåla. Läs noga igenom villkoren för just den försäkringen du vill välja. Fråga kanske två eller flera försäkringsbolag om kostnaden så att du kan jämföra priser. Men glöm som sagt inte att läsa villkoren, oftast finns det en förklaring till varför några är billigare än de andra som man kan välja. Kolla också upp vad självrisken ligger på ifall du skulle bli utsatt för en skada. en låg självrisk kan vara mycket värt när väl skadan dyker upp i ditt hus.

Här finns en bra sida du kan ha nytt av när du skall försäkra ditt fritidshus.