Köpa hus på våren

Att köpa hus på våren är för många en stor dröm.

När du väl har köpt ett hus så skall du tänka på att det är viktigt att ordna med en försäkring redan till den dagen du skall ta över huset som ofta kallas för tillträdesdagen av huset. Tillträdesdagen är den dagen du får nycklarna till huset och också den dagen du tar över ansvaret för huset och dess skick. Så när du har hittat ditt drömhus på Hemnet och sedan köpt huset och skrivit kontrakt på huset så är det alltså dags att redan nu börja titta på en bra helförsäkring som täcker för dig som ägare av ditt hus, villa, bostadsrätt, fritidshus, torp eller gårdsfastighet.

Försäkra din fastighet

Att inte försäkra sin fastighet är dumt och till och med olagligt. Alla människor är skyldiga att ha en försäkring på sin villa och det är väldigt viktigt om du skulle råka ut för en brand, åska eller liknande i ditt hus. Om du inte har ditt hus försäkrat då kan det få väldigt tråkiga konsekvenser för dig som husägare och villaägare.

Teckna därför en försäkring redan den dagen du har skrivit kontrakt på din nya villa och se till så att den gäller redan från tillträdesdagen.

Att inte försäkra en fastighet

 

Att inte försäkra en fastighet är alltså dumt. Däremot kan det vara bra att stämma av med några olika bolag innan du skriver på för din nya fastighetsförsäkring som skall hjälpa dig när du får ett oväntat problem i din villa eller ditt hus.