Fastighetsaktier

Fastighetsaktier att hålla utkik på.

Tittar man senaste året när det gäller fastighetsaktier i Sverige så har de allra flesta gått bra i nuvarande räntemarknad och det läge som vi har på börsen. Det finns ett flertal aktier inom fastighetsbranschen som har gått spikrakt uppåt och Hemfosa B är en av dessa aktier som haft en otrolig resa på börsen under året 2014 och starten av 2015.

Att äga en eller några stycken fastighetsaktier är ett perfekt komplement för dig som förstått hur bra fastighetsmarknaden är när det gäller att göra vinster, men då du kanske inte har råd att satsa en hel handpenning eller låna upp för att köpa en fastighet. Det kan därför vara smart att köpa en fastighetsaktie som Hemfosa B, Balder B eller  (Lundberg B) som allihopa haft bra 2014 på börsen.

Våga köpa fastighetsaktier och köpa fastigheter är nog något som alla fått höra av nära o bekanta då nästan alla tjänar på ett ägande om man ser det på lite längre sikt och vet att man aldrig behöver bli tvungen att sälja en fastighet.

Gör ditt val av rätt aktie , kanske inom fastighetsbranschen så kanske du får vara med om en kraftig prisstegring på fastigheter i Sverige trots att du inte har just lagfarten på någon egen fastighet.

Att äga fastigheter har historiskt sett varit väldigt bra, och även om du behöver låna pengar för att finansiera ditt köp så kanske du kan göra vinster på den svenska fastighetsmarknaden. Kanske kan det även vara aktuellt att köpa aktier i skogsbolagen som är en viktigt del av Sveriges ekonomi?