Huslån

Behöver du ett lånelöfte till finansieringen av ditt hus?

Här kommer en guide på vad du skall tänka på. Går du till en bank kommer de vilja veta vad du har för månadsinkomst, din ålder samt om du har några skulder till andra banker. Har du några tillgångar? T.ex. en fastighet, bil eller aktier.

När du skall ansöka huslån till ditt köp av fastighet är det bra att kolla med några olika banker innan du tar ditt beslut om vart ifrån du skall låna dina pengar.

När du lånar pengar av en bank får du betala en ränta på det belopp som du lånar. Räntan varierar med tiden och hur konjunkturen svänger. Varje månad betalar du ränta på ditt lån. Du får 30% i ränteavdrag av staten som du varje år kan dra av mot din förvärvsinkomst. Så ligger ett lån på 1 miljon kronor och du har 4% i ränta så betalar du alltså årliga 40.000 kr i ränta. Men du får då tillbaka 40% av 40.000 kr av staten i ränteavdrag. Detta göras automatiskt i din deklaration.

Att köpa hus eller någon annan typ av fastighet är det största beslutet du ekonomiskt gör privat i ditt liv. Därför är det viktigt att vara påläst kring lån, lånelöfte och räntor.

Att ansöka om lån på internet är också enkelt. På denna sida kan du enkelt ordna med lånelöfte istället för att gå till banken.

Ett lån kan finansieras av antingen en bank eller en privatperson. Vår rekommendation är att alltid låna pengar av en bank, då det är en seriös part.

Här kan du ansöka om förmånliga lån online på denna sida. Ett lån med låg ränta och goda förutsättningar för dig att låna pengar. Ett lån för dig skall inte ha någon hög ränta.

 

Du kan själv välja hur lång återbetalningstiden skall vara på ditt lån och hur stor amorteringen skall vara av lånet. Ett lån med hög ränta skall du alltid satsa på att amortera av före det med lägre ränta.

Ränteskillnadsersättning är något som banken tar ut i avgift om du behöver lösa ditt lån i förtid mot den tiden som du har bundit din ränta på. Ett rörligt lån har dock ingen ränteskillnadsersättning. För att lösa ett rörligt lån tar dock banken en ränta.