Hemnet

Ny information från Hemnet som är bra att veta för dig som säljare av fastighet.

Från och med den 1 juli 2013 kommer Hemnet att börja ta ut en avgift på 600 kr per objekt som läggs ut på Hemnet. Denna avgift kommer att tas ut av säljaren.

”– Teknikutvecklingen går allt fortare och webbtrafiken flyttar från laptopen till mindre mobila enheter. För att möta ökade krav är det otroligt viktigt att säkerställa intäkterna, säger Hemnets försäljningsdirektör Andreas Löwgren.”

”Och mindre skärmar ger mindre reklamytor vilket minskar intäktsmöjligheterna från annonseringen, konstaterar han. Samtidigt vill Hemnet satsa på att fortsätta att förbättra sökfunktioner, statistiktjänster och mobilappar.
– Men vi kommer inte att ta betalt av besökarna, poängterar vd Carl-Henrik Borg.”

Det finns även andra sidor där det går att finna information om fastigheter och slutpriser på bostäder. En av dem är booli. (www.booli.se). Blocket har även en flik för fastigheter. Hemnet är dock det största portalen för fastigheter i Sverige. Alla bostäder som annonseras ut på Hemnet är från fastighetsmäklare. Bovision är också en sida där det finns mycket fastigheter. När du skall sälja ditt hus är det bra att synas på så många platser som möjligt, fler marknadsplatser ökar förutsättningarna till att det blir många som kommer och tittar på din fastighet.

Hemnet kan du hitta: Villor, radhus, fritidshus, bostadsrätter, tomter och gårdar. Kommersiella fastigheter finns på www.kommersiella.se.

Den allra största anledning till varför en säljare av en fastighet skall anlita en mäklare är för att få synas på Hemnet, eftersom det är där de allra flesta söker på sina drömbostäder. Hemnet är dessutom en snyggt utformad sida som ständigt uppdateras.