Blocket bostad eller Hemnet

Skall du sälja ditt hus?

Då funderar du självklart på vilken sida din bostad skall synas på. För några år sedan var Hemnet den överlägset största sajten på bostadsmarknaden. Det är den än idag, i princip alla svenska mäklare annonserar ut sina objekt som de har till salu på Hemnet. Hemnet är övergripande och på sidan kan du gå in och söka om du letar bostad, men även om du skall sälja din bostad.

 

Blocket bostad är en ny sida där du kan marknadsföra din villa och det är många som idag syns på både blocket och Hemnet när de skall sälja sin villa eller sin bostadsrätt. Det kan vara bra att synas på både blocket bostad och Hemnet om just ditt hus skall lyckas att exponeras för så många bostadsletare som möjligt.

 

Att synas på Hemnet är som sagt viktigt när du skall sälja din villa, men att använda blocket också kan ses som ett bra komplement då det är bra att synas på så många ställen som möjligt. En bostads annons som inte syns är ingen bra bostadsannons.

Om du funderar på blocket eller Hemnet så är vårt råd alltså att synas på både sidorna så att du kan träffa så många köpare som möjligt när du ska sälja ditt hus eller din bostadsrätt.

 

Om du annonserar på blocket så kanske du kan träffa en person som egentligen inte letar efter hus men ändå hittar ditt hus och blir sugen på att köpa just ditt hus. En sådan köpare kan vara väldigt bra att ha med i en budgivning som kan vara till din fördel.

 

Rådet är alltså; se till att synas med ditt hus på så många marknadsföringsplatser som möjligt när du skall sälja din villa, din gård eller din bostadsrätt. Marknadsföring via Hemnet och blocket är marknadsföring som i slutändan ses av otroligt många människor i Sverige och det är det som gör att du får ett bra slutpris om du lyckas få många som kommer och tittar på din villa eller din bostadsrätt när det väl är dags för att avyttra eller sälja din egendom.

 

Blocket satsar hela tiden mer och mer på sin bostads sida och börjar mer och mer att bli en konkurrent till Hemnet som länge varit det självklara alternativet.

 

Varför skall du då synas på blocket också? Jo för att blocket besöks dagligen av människor som söker saker och vill köpa saker och varför skulle det inte kunna vara ditt hus som egentligen är det som folk söker efter. Det är inte säkert att den bästa kunden till ditt hus verkligen aktivt söker hus. Det kanske är någon som kan vara lite spontan och köpa ett hus som kostar mycket pengar men som egentligen inte är ute efter att köpa ett hus, en villa, en gård eller en bostadsrätt men som kanske letar efter någon annan vara och lyckas klicka sig in på det du vill sälja.

 

Att synas på flera ställen är alltså väldigt bra när du skall avyttra ditt hem. Hemnet är dock den fortsatt största sidan när det gäller försäljning av fastigheter i sverige.