Alternativ till Hemnet

Vad finns det för alternativ till Hemnet?

Hemnet är överlägset den största sidan inom köp och sälj av fastigheter i Sverige, men vad finns det för alternativ om man vill synas på fler ställen än hemnet?

1. Tidningar och tidsskrifter

2. Blocket.se

3. Booli.se

Det finns säkert några till ställen att försöka synas på, men det finns inget som är i närheten av Hemnet. Hemnet besökt dagligen av väldigt många besökare och det är just det som är viktigt när du säljer din bostad. Alltså att nå ut till så många som möjligt som får möjligheten att se just din fastighet marknadsförd med både text och bilder på ett forum där alla som söker bostad letar. Därför är hemnet överlägset.

Vad är kostnaden att synas på Hemnet?

Kostnaden för att synas på Hemnet är 600 kr. 600 kr är verkligen värt pengarna, då du kan nå ut till flera tusen sökare av bostäder.

När du har din bostad till salu kan du enkelt gå in och titta på hur många som har besökt sidan där just din annons på ditt hus eller din bostadsrätt finns. Detta kan vara bra information att veta när du för dialoger med din fastighetsmäklare. För att kunna se det klickar du in på ditt objekt och sedan ”fakta och jämförelse”. Där kan du se hur många som har besökt just din fastighet på nätet. Där kan du också enkelt se hur många dagar ditt hus eller din bostadsrätt har legat till salu på Hemnet. Du kan även se snittpriset i området.

På hemnet finns också bra kartverktyg. Som spekulant skall du dock tänka på att det inte alltid är de kartor som finns på Hemnet som stämmer. Det bästa är att besöka din kommun för att få t.ex. en exakt tomtkarta. Detta speciellt om du skall köpa en fastighet i form av en gård eller liknande. Då är det alltid bra att veta vart gränserna går och t.ex. om det finns några servitut eller liknande som kan ha påverkan på din framtida fastighet. Att köpa fastighet är roligt! Men det kräver också en hel del förberedelse om du vill göra en bra affär. När du skall köpa ett hus eller en bostadsrätt skall du alltid vara påläst. Hur mycket såldes t.ex. bostadsrättsföreningens senaste lägenhet för? Hur mycket var kvadratmeterpriset vid det tillfället? Var det en liknande lägenhet? Vilken våning låg lägenheten på? Har de hiss i huset? Hur ser årsredovisningen ut i föreningen? Hur ser stadgarna ut? Det är alltså en massa saker som kan vara bra att ha koll på när du köper t.ex. en bostadsrätt, om du inte behärskar allt från ekonomi till renoveringar kan du t.ex. fråga din fastighetsmäklare hur du skall kunna lära dig detta. Om du inte känner att du behärskar situationen skall du inte heller sätta dig i den!

På Hemnet kan du hitta allt som du behöver när du skall köpa en fastighet. Hemnet är en superbra sida som kan ge dig väldigt mycket i ditt liv. Hittar du ditt drömboende så kommer du inte att ångra dig att du har studerat hemnet noggrant!