När du säljer din villa är valet fritt om du vill ha en dolda fel försäkring eller inte.
Det finns som med alla försäkringar för och nackdelar med dolda fel försäkringen. Kostnaden för en dolda fel försäkring ligger idag 2015 mellan 6500-10.000 kr beroende på vilken typ av hus och hur stort belopp du vill att din dolda fel försäkring skall täcka om du behöver hjälp av ditt försäkringsbolag. Det är viktigt att läsa på villkoren innan du tecknar din dolda fel försäkring så du vet vad du tecknar för typ av försäkring. Men de flesta har nog faktiskt goda erfarenheter av dolda fel försäkringen.

Ska man ha en dolda fel försäkring?

Valet är ditt om du vill ha en dolda fel försäkring eller inte. Det finns massor av information att få på www.doldafelförsäkringar.se.  Gå in på denna sidan så kommer du få enklare att ta beslutet om du ska välja en dolda fel-försäkring eller inte.
Fördelar med en dolda fel försäkring är att du får professionella hjälp av duktiga jurister om du har tecknat en dolda fel försäkring om det skulle bli problem med dolda fel efter att du sålt din fastighet.  Det finns massor med fördelar i att teckna en dolda fel-försäkring och valet är egentligen ganska enkelt om du inte själv är väldigt insatt i fastighetsbranschen. Det är bättre att låta duktigt folk göra det de är duktiga på! Så kan du lägga din tid och energi på annat än dolda fel i din gamla villa. Det blir enklare att skicka över allt till försäkringsbolaget som hjälper och rådge dig så att du enklare kan bemöta anspråket du fått på dig.
Nackdelarna med en dolda fel försäkringar är kostnaden. Beroende på vilken typ av villa du säljer så kostar alltid dolda fel försäkringen något och förhoppningsvis får du inte problem med dolda fel i efterhand och då kommer du inte att använda din försäkring något, vilket leder till pengar direkt in till försäkringsbolaget som förmedlar dolda fel försäkringar.
Dolt fel?

Dolt fel? NEJ!

En dolda fel försäkring täcker inte alla fel i en villa och det är rekommenderat som med alla andra typer av försäkringar rekommenderat att du läser igenom villkoren så att du vet vad din försäkring som du tecknar verkligen innefattar. Om du läser villkoren för din dolda fel försäkring kommer du också att lära dig mer om dolda fel, vilket kan vara bra att ha kunskap om.
Det går inte att teckna dolda fel försäkringar när det gäller lägenheter, då de inte innefattas av jordabalken utan går under en annan lag.
Det finns massor av dolda fel i en fastighet, men det är viktigt att bena ut vad som egentligen är ett dolt fel innan du bestämmer dig för att du har hittat ett dolt fel i ditt hus.
Det finns massor bra hemsidor där du kan söka information om dolda fel och fel i fastigheter som finns i Sverige. Om du inte själv har kunskapen idag så går det enkelt att söka information om dolda fel, det är roligt att lära sig juridik!