Ränta

Ränta

Ränta är något som betalas för att man får låna pengar. T.ex. av en bank för att finansiera ett bostadslån eller köp av något annat som man inte har hela beloppet till vid inköpet men är beredd på att låna pengar för att kunna finansiera sitt köp under en längre tid.

Räntan är det sätt som en bank tjänar sina pengar, hade de inte tjänat pengar så hade de inte kunnat ha kontor eller anställda.

Att pruta på sin ränta kan vara effektivt och det har nuförtiden också kommit företag som hjälper dig att pruta på din ränta. Det är dock viktigare att man känner sig nöjd med sin bankman och service före kostnaden ibland. Det är som med alla tjänster man köper, en billig snickare kan förstöra mycket om han inte är så duktigt. Medan en duktig snickare kanske har rätt att ta lite extra betalt just för att han är duktig, snabb och gör ett fantastiskt jobb. Det är alltså kanske inte alltid det billigaste alternativet som är bäst för dig som skall ansöka om ett bolån. Det handlar om att se allt i ett lite större perspektiv.