Låga räntor gör börsen och fastighetsmarknaden stark

Många hävdar just nu att börsen är stark just på grund av att ränteläget historisk sett är lågt och det skapar även möjligheter för bostadsmarknaden och skogsmarknaden i Sverige som är historiskt sett starka under de perioder när räntorna erbjuder lägre räntor för inlåning av pengar eller rättare sagt sparande av pengar.

Skog är historiskt sett en bra investering när det är lågkonjunktur och de senaste åren har skogen haft högre efterfrågan eftersom mycket av den svenska skogen blåste ner under Gudrun.

Går du alltså och funderar på vart du skall investera dina pengar och spara så kan skog vara någonting för dig då du har en säker tillväxt och riskerna är ändå ganska små och du kan självklart ha försäkringar som skyddar dig vid en naturkatastrof.

Att försöka sin skogsgård är viktigt för dig och din framtid och kanske även dina barns framtid eftersom skog är en långsiktig investering som du visserligen kan ta ut pengar ifrån om du gör slutavverkningar eller liknande i din skog. Sågverken är i konstant behov av ny skog som de kan ha i sin industri och därför kommer skog troligtvis alltid att vara attraktivt i världen.

Varför skall du då köpa skog?

1. Långsiktig investering

2. Ger oftast bättre avkastning är ett sparkonto eller fondkonto.

3. Lägre risk än aktier. (Vanligtvis)

4. Självklart spelar det roll vilken ditt inköpspris på skogen är, men det är om du ser det på lång sikt en god investering i de allra flesta fall.

På Hemnet och Blocket kan du hålla utkik om du vill köpa skog och det kan passa att äga skog i närområdet där du bor och lever för att enkelt kunna sköta din skog. Om du inte tänker sköta din skog själv finns det ett flertal olika entreprenörer som tar på sig att sköta din skog och självklart kostar det en del pengar, men det kan det vara värt om du inte har tillräckligt med kunskap själv.

Hemnet är idag den största platsen på nätet där du kan hitta din skogsgård, en skogsgård kan vara både med och utan fastighet alltså hus. Det är upp till dig om du vill bosätta dig på landsbygden eller om du vill bo kvar i en lägenhet i stan. Skog kan ägas av alla och de allra flesta människor i Sverige har faktiskt känslor för skogen även om det ibland kan vara en del arbete med att äga skog. Men det finns också möjligheter för rekreation och avkoppling i den svenska skogen.