Hemnet sålt till General Atlantic

Nu är affären slutförd av den stora bostadssajten Hemnet.se.

Företaget är sålt till General Atlantic som är ett investmentbolag, General Atlantic fick betala 2 miljarder kronor för bostadssajten Hemnet.se.

Tanken med investmentbolaget som startade redan 1980 är att gå in i växande företag och man får väl lov att säga att Hemnet har haft en fantastisk resa sedan starten till idag. De stora vinnarna på affären är Swedbank som hade 42% i bolaget Hemnet och fick in ca 650 miljoner kronor på affären. Vad är då framgångssagan bakom Hemnet?

En stor del till att Hemnet blivit så stora är att från början var i princip alla fastighetsmäklare i landet med på satsningen av Hemnet och då bostäder har ett stort intresse i de allra flesta människors liv så är det inte så konstigt att sidan blivit omåttligt populär då den även skapat ett mervärde för kunden som skall sälja eller köpa en bostad. Det är få andra länder som har en så bra webbsida för bostäder som Sverige har genom Hemnet.se och det är något som mäklarbranschen bör ta åt sig av.

Hemnet har hjälpt många människor att hitta ett boende i Sverige och med ständig fokus på vidareutveckling har nu sidan blivit så populär att stora bolag är intresserade av att köpa det. Första budet på Hemnet var 1,5 miljarder men den affären blev inte av och nu är alltså Hemnet sålt till General Atlantic för 2 miljarder kronor.

Hur ska då detta bolag kunna finansiera sin investering som de gjort i Hemnet. Självklart har General Atlantic en god kassa men det finns otroligt fina marknadsföringspotentialer i Hemnet.se och eftersom Schibstedt även var intresserade av att göra en affär så finns det självklart mycket pengar att tjäna genom att äga hemsidan. Det kommer kanske bli mer reklam på hemnet?

Det blir en rolig framtid att följa Hemnets satsning med nya ägare och ingen vet nu hur det kommer bli, men förhoppningsvis blir det bra för alla köpare, säljare och spekulanter som söker bostäder i Sverige.