Hyresrätter

Nu byggs det i Stockholm igen, många hävdar att det byggs för lite men en del hävdar att det byggs och det finns lägenheter utan insatser till sommaren i vår underbara huvudstad Stockholm. I t.ex. Barkabystaden skall det byggas ca 10.000 nya bostäder och de skall vara klara fram till sommaren i år. Det skall alltså bli 246 lägenheter i hus för flera familjer.

Man har redan kört igång bygget i Barkabystaden och det är många som är engagerade och arbetar på detta bygge. Tanken med lägenheterna är att det skall bli ettor-fyror med kök. Alla lägenheter skall också ha tillgång till balkong eller uteplats om det är markplan.

I Barkarbystaden ska det byggas minst 10.000 nya bostäder och de första är inflyttningsklara redan till sommaren. Vid Stora torget i den nya Barkarbystaden uppför Wallenstam 246 hyresrätter i fler­familjshus. Bygget pågår för fullt och det myllrar av byggjobbare och lastmaskiner på de leriga transportvägarna. Första delen av Wallenstams bygge har fått både balkonger och fasadfärg på plats, medan nästa etapp står naken i betonggrått.

Kravet för att man skall kunna få hyra en lägenhet är att det inte finns några betalningsanmärkningar samt att det finns en fast inkomst som är tre gånger större än hyran säger byggbolaget.

 Ettornas priser är från 6.640 kr i månaden och då är det en etta på 28 kvadratmeter, men priserna är hittills preliminära siffror säger byggbolaget.
Första tanken med området var ca 5.000 bostäder men det blev istället 10.000 bostäder vilket är bra för de som är ute efter detta alternativet. Men varför byggs det inte mer? Det är nog en fråga vi alla borde ställa till våra politiker i Sverige.
Till detta område är det planerat med en ny busstation och detta är också sådant som behöver utvecklas, men ibland är det roligt att skriva om när det händer saker i vårt land Sverige.