General Atlantic köper Hemnet

General Atlantic köper Hemnet

Investmentbolaget som är amerikanskt har nu köpt Hemnet. Vilka är nu då General Atlantic?

General Atlantic är ett fantastiskt bolag som har gott om kapital och hjälper tillväxtbolag med goda strategier. Företaget startades redan 1980 och företaget har bland annat hjälpt riktigt välkända varumärken som Airbnb, Klarna och det är över 100 personer som jobbar inom företaget i världen. Företaget finns alltså med på många olika marknader och vidareutvecklar bra varumärken.

Några av de duktiga entreprenörerna inom General Atlantic är Pierre Siri som är en otrolig entreprenör som har drivit och skapat flertalet riktigt fina internetbolag. Han är en otroligt duktig marknadsförare och har tidigare varit involverad i blocket, då han en gång var vd i bolaget. Han har även vart vd i hitta.se och en av världens absolut mest kända appar Sleep Cycle.

Ett annat välkänt namn inom General Atlantic är Henrik Persson som tidigare har arbetat på Kinnevik i hela 11 år. Han har tidigare varit involverad i Qliro Group, Kinnevik och även arbetar som journalist på Reuters.

Det kommer bli riktigt roligt att följa Hemnets framtida utveckling, då Hemnet har 2 miljoner unika besökare varje vecka och används genom plattan, datorn och mobilen. Under 2015 så var det 220.000 bostadsannonser som gick genom hemnet på den svenska marknaden. Hemnet som startades 1998 har haft en härlig resa framåt och mer att vänta är alla nog rättså säkra på.