Bygga nytt hus

Om du har tröttnat på att gå på visningar av äldre och begagnade hus kanske tanken har slagit dig att köpa en tomt och bygga ett nytt hus? Du kan leta på Hemnet när det gäller tomter, men det kan även vara bra att kontakta din kommun där du vill bygga vad de har att erbjuda i tomtväg.

Det är då ett antal frågar du skall börja med att ställa dig.

Husbyggarfrågor

1.Vart skall du bygga ditt hus?

2. Hur skall ditt nya hus se ut?

3. Vem/vilken hustillverkare skall bygga ditt nya hus?

4. Vad får ditt nya hus inklusive tomt kosta?

Svar på husbyggarfrågor

1. Börja med att leta efter en tomt i den kommun eller det område du är intresserad av att bo och bygga hus i. När du väl hittat din tomt är det dags att kontakta en hustillverkare för att hitta ditt drömhus. Ett tips när det gäller tomter är att kontakta den kommun du bor i för att se om de har några tomter till salu.

2. Det är fritt fram att designa sitt eget hus, det är dock viktigt att läsa igenom detaljplanen om det finns någon för det område du skall bo i. Tänker du bygga ett mindre hus/småhus kan du gå in på denna sida för att få inspiration. 

Tänk efter när du designar ditt hus att det inte enbart handlar om snygghet utan även att ett hus skall vara praktiskt när du väl sätter dig ner och ritar din dröm.

3. Det finns en rad olika hustillverkare i Sverige och bara för att nämna några så att du enkelt kan leta dig vidare i djungeln av hustillverkare som finns i Sverige och som kan hjälpa dig vidare i din byggnation av din nya villa.

Trivselhus, Myresjöhus, Anebyhus, Ekeforshus, Mjöbäcksvillan, Västkuststugan, Vimmerbyhus och Fiskarhedenvillan är bara namn på några företag som jobbar inom husbranschen och byggnation. Dessa företag kan hjälpa dig att komma vidare med din husdrömmar och det finns massor av praktiska lösningar, en rekommendation är att kontakta några stycken för att få en prisbild av vad det kommer att kosta att bygga det hus som du drömmer om. Ta in offerter och ta sedan ställning till vilket hus du tänker dig att bygga. Det finns otroligt många val när du skall bygga ditt hus och det kan vara bra att ha läst på lite grann redan innan du träffar representanten för respektive husföretag eller byggfirma. Det är viktigt att ha ett förtroende för den person som du skall anlita för att bygga din dröm.

4. Vad ditt hus får kosta är en fråga som du själv måste ställa dig, alla har olika budget och förutsättningar när det gäller att bygga hus och det är rekommenderat att i tidigt skede föra en dialog med din bank för att veta hur mycket pengar du får låna om du har tänkt att göra detta till ditt nya hus. Det kan vara bra att välja en hustillverkare som byggt många hus och har en stabil ekonomi i sitt företag, Myresjöhus är ett bra exempel på detta och tycker du att deras hus är för dyra så kanske det kan vara aktuellt att titta på t.ex. Smålandsvillan som också har otroligt många fina hus.