Bostadsrätter ökar i pris

Bostadsrätterna ökar i pris i storstäderna enligt aftonbladet.

Framförallt i Stockholm och Göteborg ökar bostadsrätterna mest i pris skrivs i artikeln, samt att det slås prisrekord. Varför?

Analysen har självklart med utbud och efterfrågan att göra. Det finns många människor som vill bo i både Stockholm och Göteborg. Läge, läge, läge är det viktigaste när det gäller bostäder. Sedan länge har de stora städerna ökat och ökat och därpå följer också priserna på bostäder. Svårare än så är det inte.

De senaste 3 månaderna har bostadsrätterna ökat med ca 7% och 3% den senaste månaden. Varför kommer då rushen på bostadsrätter nu? Kanske på grund av att utbudet har varit lågt då det varit en svajigare marknad, det har tagit längre tid för säljarna att ta besluten att sälja. Nu när det är vår kanske fler letar sig ut på marknaden. Kanske en så enkel sak att folk får mer ork att titta på bostäder när det blir lite ljusare ute.

Att priserna stiger tyder också på att det behöver byggas fler bostäder i landet. När priserna ökar borde det inte vara lika riskfyllt att bygga sin villa.

Snart kommer också att fritidshus ut på marknaden. Det spås en boom av fritidshus till salu i år. Rätt eller fel, det får vi se.

Läs mer om bostadsrätter i Norge.