Vad som kan vara bra att tänka på när du skall bygga ett nytt Attefallshus

Vad som kan vara bra att tänka på när du skall bygga ett nytt Attefallshus. Det är självklart massa saker att tänka på men här kommer några goda råd innan du kör igång med din byggnation av Attefallshus.

När du bygger ett Attefallshus så kan du inte ta hjälp av rotavdraget. Däremot om du bygger om eller renoverar en befintlig byggnad så kan du använda 50 000 kr som är det maximala skatteavdraget på rotavdragen. Det finns regler som boverket och plan och bygglagen har satt upp som behandlar byggnationen av Attefallshusen i Sverige och rekommendationen är att ta reda på så mycket som möjligt innan du börjar att bygga ditt Attefallshus.

Du Attefallshus får maximalt vara 25 kvm och det får självklart inredas som en permanentbostad. Ett Attefallshus har en begränsning i höjd och det är fyra meter högt, det mäts från tomten (marken) upp till Attefallshuset högsta punkt alltså på taket.

Viktigt att läsa på är grannmedgivanden och liknande om du skall sätta ditt Attefallshus nära tomtgränsen. Det kan vara bra att skriva denna handling i skrift så att man har det på papper om någon av fastigheterna i framtiden skulle säljas eller liknande.

Stefan Attefall var bostadsminister för kristdemokraterna under den regeringen som regerade innan 2014.