Försäljning av fastigheter

Vad är viktigt när du säljer din bostad/fastighet/bostadsrätt/gård?

Att sälja en bostad är en av de störa affärerna du gör i ditt liv. Därför är det självklart viktigt att det går rätt till. En huvudsak för att sälja en fastighet med bra resultat är att anlita en fastighetsmäklare, som dagligen är i branschen. Genom fastighetsmäklare får du den absolut bästa marknadsföringen. Det är bra att synas på så många ställen som möjligt för att maximera din bostads exponering på internet. Det finns en rad olika webbsidor som marknadsför fastigheter.

Fotograf – se till att din fastighetsmäklare har en duktig fotograf. Det är viktigt med kvalité för att spekulanterna skall få ett gott intryck när de ser din fastighet första och kanske till och med sista gången. Men genom en bra bild kan du istället locka in dem för att sedan kanske få dem till att köpa din fastighet. En bild säger mer än 1000 ord och därför är en duktig fotograf en självklarhet för din fastighet.

En engagerad fastighetsmäklare är också viktigt för att maximera din försäljning. Att ställa krav på sin mäklare när ni inlett ett samarbete är inget som ses som något konstigt. Snarare kommer det att ge resultat. Ett gott samarbete med din fastighetsmäklare kommer att leda till bättre resultat. Tänk på att ibland är det värt mer att betala för en fastighetsmäklare med hög arbetsmoral än att istället betala lite mindre för en slö person. I slutändan handlar det om att få ett bra resultat, och alla resultat kommer i form av hårt arbete.

Vid försäljning av din bostad finns alternativ som besiktning och dolda-fel försäkringar.  Att ha en energideklaration när man säljer sin bostad är något som lagen kräver. Fråga din fastighetsmäklare hur du skall göra för att beställa dessa produkter.

Läs mer om dolda fel.

Läs mer om dolda fel i bostadsrätt.

Läs mer om försäljning av fastighet utan fastighetsmäklare.