Trädgård

Trädgård

Det är viktigt att ha trädgården i ordning när du skall sälja din fastighet. De flesta människor vill köpa något som har ett gott helhetsintryck och en välklippt gräsmatta tilltalar många människor. Blommor och trädgårdsland är också psykologiskt tilltalande för en stor målgrupp människor. Det är värt att göra i ordning det sista i trädgården innan du lägger ut ditt hus till försäljning. På länken nedan kan du läsa mer om vad du kan tänka på att göra i trädgården innan du lägger ut ditt hus till försäljning. Att göra i ordning en trädgård behöver inte kosta överdrivet mycket pengar, det handlar om att lägga lite tid och energi på det.

En undersökning som genomfördes av omvärldsanalys företaget Kairos Future, kommer man fram till att ett hus med en välskött trädgård skapar ett 7-20 % högre marknadsvärde än ett hus med en halvdan trädgård. Så det kan bli välbetalda minuter i trädgårdslandet i slutändan.

Om du istället skall bygga hus kan det vara värt att anlita en trädgårdsarkitekt som ger dig råd och hjälper dig att anlägga din trädgård. En trädgårdsarkitekt eller någon annan som gör trädgårdar kan ge dig goda råd så att du kan trivas även utanför ditt hus.

Läs mer om trädgård vid försäljning av fastighet.