Räntor till din skogsfastighet

Om du äger en skogsgård eller en skogsfastighet som du har belånad kanske det är läge för dig att kolla upp vad du betalar i ränta för dig skogsgård.

Det är alltid bra att vara insatt på marknaden i hur mycket du skall betala i ränta för något som du kanske redan har säkerheten i. Det är en ganska god affär för en bank om du har skog som är värd 2 miljoner kronor och som är belånad till 100.000 kr, då skall du inte behöva ha så hög ränta då du egentligen har en riktigt bra säkerhet i din skog. Om du har en skogsbruksplan upprättad närmaste tiden så kan du även förklara och bevisa värdet på din fastighet och det kan vara bra att vara uppdaterad på räntor på ett par olika banker om du skall förhandla om din ränta på din skogsgård.

Att köpa en gård idag kostar en hel del pengar och de flesta behöver finansiera detta med hjälp av lån från en bank. Att våga investera i skog brukar alltid kännas dyrt i början, men historiskt sett så finns det nog ganska få människor som kan säga att deras skog har varit en dålig affär för dem eller deras familj. Skog och mark är något som inte kommer att bli mer av, även om skogen växer. Men det kommer alltid att bara finnas en viss del mark i världen och varför inte äga en bit i ett säkert land som Sverige?

Att köpa skog utomlands krävs efterforskning beroende på vilket land det handlar om. Det är viktigt att sätta sig i i varje lands skattemässiga situation och hur det är att äga mark i det aktuella landet.